Feestvakantie in Chersonissos (Kreta) 2024 | Aanbiedingen

Jouw feestvakantie in Chersonissos

Chersonissos, ook wel Cherso genoemd, op Kreta is dé feestvakantie bestemming voor jongeren! Chersonissos combineert een heerlijk zonnig en warm klimaat, fijne stranden en een waanzinnig uitgaansleven. Overdag vermaak je je volop bij Star Beach of slaap je je roes uit op het strand, en daarna stort je je volop in het bruisende uitgaansleven in de Bar Street.

Uitgaan in Cherso

Je vindt in Chersonissos talloze bars, clubs, restaurants en discotheken met de meest uiteenlopende muziekstijlen, die vooral door Nederlandse jongeren worden bezocht. De stad heeft talloze bars en clubs waar je tot in de vroege uurtjes kunt dansen en genieten van live muziek. Je kunt er vaak in het Nederlands je drankje bestellen. Vanwege de ’s nachts zwoele temperaturen gaat het feesten buiten gewoon door!

Beroemde clubs in Chersonissos zijn onder andere Club Lixo, Ipanema Beach Club en Cocomo Beach Club. Naast de bars en clubs zijn er ook talloze restaurants en café's waar je kunt genieten van heerlijk eten en drinken. Uitgaan in Cherso met zijn zwoele nachten is iets wat je beslist eens gedaan moet hebben!

De stranden van Chersonissos

Chersonissos heeft ook prachtige stranden waar je kunt relaxen en genieten van de zon. Het populairste strand van de stad is Star Beach Water Park, een waterpark met glijbanen, fonteinen en andere attracties. Tijdens het hoogseizoen worden er veel feesten en evenementen georganiseerd met bekende dj's en artiesten. Als je liever op een rustigere plek wilt liggen, zijn er ook tal van andere stranden in de omgeving, zoals het prachtige Kato Stalos Beach en het populaire Agia Marina Beach.

Meer dan discotheken en stranden

Naast het nachtleven en de stranden biedt Chersonissos ook veel andere activiteiten voor jongeren. Je kunt bijvoorbeeld een scooter of quad huren en de omgeving verkennen, of een dagje doorbrengen in het Aquaworld Aquarium en het CretAquarium. Ook zijn er talloze waterparken en pretparken in de omgeving, zoals het Limnoupolis Water Park en het Labyrinth Theme Park.

Als je van cultuur houdt, is Chersonissos ook een goede plek om te bezoeken. De stad heeft een rijke geschiedenis en er zijn tal van historische bezienswaardigheden in de omgeving, zoals het Knossos Paleis en de stad Heraklion. Ook is het leuk om een bezoek te brengen aan een van de vele traditionele dorpjes op het eiland, zoals Plaka en Hersonissos, om de lokale cultuur te ervaren.

Het kan in het hoogseizoen erg warm zijn in Chersonissos, dus zorg voor voldoende zonnebrand en (mineraal)water. Neem gebotteld water, water uit de kraan is er niet zo betrouwbaar.

Mocht je even genoeg hebben van de drukte en het feesten dan vind je in het oude gedeelte van Chersonissos nog de authentieke Griekse sfeer en de echte Griekse keuken. En Cherso is ook een ideale uitvalsbasis om de rest van Kreta te verkennen!