El Arenal: Mallorca's hotspot voor jongeren in 2024

Jouw feestvakantie op Mallorca

Mallorca ligt ten oosten van Spanje en is het grootste eiland van de Spaanse Belearen, een eilandengroep in de Middellandse Zee. Mallorca is onder jongeren een populaire vakantiebestemming omdat het alles biedt wat een strandvakantie nodig heeft: prachtige zandstranden, gezellige vissersdorpjes, grillige rotsen en romantische baaitjes.

Maar Mallorca is vooral ook hét feesteiland van Spanje! Kilometerslange zandstranden, een geweldig klimaat, en heel veel feesten tot in de late uurtjes; Mallorca heeft alle ingrediënten voor een vakantie om nooit te vergeten.

Mallorca biedt ook nog veel andere activiteiten, zoals watersporten, wandelen en fietsen, en het eiland kent verschillende historische bezienswaardigheden. Zo is er voldoende afwisseling tussen feesten en ontspannen!

Waarom jouw vakantie in El Arenal?

El Arenal is een populaire vakantiebestemming voor jongeren vanwege de prachtige stranden, het bruisende nachtleven en de vele activiteiten die er te doen zijn. Het is gelegen aan de kust van Mallorca en biedt een scala aan wateractiviteiten, zoals duiken, parasailing en jetskiën. Er zijn ook tal van bars en clubs in El Arenal waar je tot in de vroege uurtjes kunt feesten. Als je van cultuur houdt, kun je ook een bezoek brengen aan de historische bezienswaardigheden van de stad, zoals het Castell d'Alaró en het Museu de la Bonjoc.

De lange boulevard van El Arenal kent een bruisend uitgaansleven en het is er altijd tijd voor een party. Je zou El Arenal het Nederlandse gedeelte van Mallorca kunnen noemen. Je vindt er veel bars, kroegen, clubs en discotheken waar je tot in de vroege ochtend kunt feesten.

Zuipvakantie?

Wil je echt een zuipvakantie dan is Mallorca misschien wat minder geschikt. Er zijn de laatste jaren verschillende maatregelen genomen om excessief alcoholgebruik tegen te gaan. Dat kan natuurlijk ook een voordeel zijn als je niet teveel last van dronken leeftijdsgenoten wilt hebben.